Katharina

Imperijalni prestiž u delikatnoj izradi

Serija „Katharina“ vodi vas u vrijeme kraljevskih dvorova svojim vitkim i elegantnim izgledom.

Ruska carica Katarina II. (1762-96) bila je jedina žena vladar kojoj je istorija podarila drugo ime „Velika“. Na tron se uzdigla prevratom protiv sopstvenog muža, reformisala je Rusko carstvo, posvetila pažnju pokretu prosvetiteljstva pozivajući vodeće evropske filozofe na svoj dvor. Tokom njene vladavine carstvo je doživjelo period prosperiteta.

Po ugledu na raskošne palate iz vremena ove istorijske ličnosti Orion je kreirao seriju „Katharina“. Ova klasična kristalna serija rasvjete ima visoku konstrukcijsku osnovu i sa svojim nježnim izgledom posebno je pogodna za prostorije sa visokim plafonima.

Kao potvrda da je zaista za inspiraciju poslužila Ruska Carica serija „Katharina“ na vrhu lustera ima konstrukciju nalik na krunu – kao da je i ona krunisana.

Kompletna metalna konstrukcija izrađena je od najkvalitetnijeg mesinga, dok je završna obrada izrađena u dvije varijante: hrom i 24K pozlata. Za kristalne ukrase različitih veličina i oblika koji krase ovu seriju rasvjete zadužen je “Spectra® Swarovski® Crystals”.

Orion Rasvjeta Crna Gora
Orion Rasvjeta Crna Gora
Orion Rasvjeta Crna Gora