Ball

Serija “Ball” kreira sliku blistavih svijetlećih kugli koje plešu u vazduhu baš kao plemićki plesači na balovima u Hofburgu, istorijskom dvorcu Imperijalne Austrije u Beču.

Specifičnost ove moderne serije rasvjete jeste da ona omogućava da se svjetlost prelama kroz kristal na poseban način dajući modelima ove serije nihovu upečatljivost. Dizajnirana i proizvedena u Austriji serija “BALL” je jedna od prvih serija rasvjete koja obasjava kristal sa unutrašnje strane uz pomoć najkvalitetnije LED tehnologije projektujući na taj način svjetlost na svaki ugao kristala na najbolji mogući način.

Svi elementi od kojih se sastoje svjetiljke serije “BALL” prilagodljivi su željama kupca i dostupni su u različitim varijantama.

Niz elemenata i opcija koji se mogu prilagođavati različitim enterijerima serije “BALL” su: boja svjetiljke, boja tekstilnog kabla, obrada kristala kao i boja svjetlosti koja prolazi kroz kristal. Svaka svjetiljka pravi se nakon detaljne selekcije materijala, boja i oblika i na taj način postaje jedinstven i unikatan model ove prepoznatljive serije.

Serija “BALL” se najviše ističe svojim kristalom koji je osvijetljen iznutra. Kristal je dostupan u nekoliko varijanti dizajna i rezova. Pa je tako varijanta dijamantskog reza dostupna u mat ili providnom dizajnu kristala, isto kao i varijanta bez dijamantskog reza.

Svi metalni djelovi serije “BALL” napravljeni su od mesinga koji je dostupan u dvije varijante: niklovani ili sa 24K pozlatom.

Svjetost ove serije ima najsavremeniji tehnički standard: visokokvalitetni i dimabilni visokovoltažni LED čipovi dostupni su u 3 varijante boje svjetlosti: 2700 Kelvin (warm white), 3000 Kelvin (warm white) ili 4000 Kelvin (natural white).

Moderni kablovi prekriveni tekstilom, koji su sastavni dio posebnosti svjetiljki ove serije, dostupni su u bijeloj, krem, srebrnoj, zlatnoj, crnoj, bordo ili plavoj boji.

Serija „Ball“ dostupna je kao plafonska rasvjeta.

Orion Rasvjeta Crna Gora
Orion Rasvjeta Crna Gora
Orion Rasvjeta Crna Gora